Bela vina
Rebula 2015
Sorta grozdja: 100 % rebula
Vinorodni okoliš: Goriška Brda
Vinogradi: Pongrad
Starost vinogradov: 22 let
Lega vinogradov: JV
Nadmorska višina
vinogradov: 220 m
Vzgojna oblika: dvojni guyot
Sestava tal: lapor, skrilavec
Trgatev: ročna
Vinifikacija: maceracija 24 ur pri 8 °C v inox posodi
Zorenje: 6 mesecev na kvasovkah,bâtonnage
Stekleničenje: maj 2017
Sladkorna stopnja:
suho (1,5 g/l)
Alkoholna stopnja: 12,5 % vol
Skupna kislina: 5,91 g/l
Vsebina: 0,75 l
Temperatura serviranja: 12 °C
VINAR PRIPOROČA: kot aperitiv, k morskim sadežem, ribam, briški kulinariki, belemu mesu.
Sauvignon blanc 2015
Sorta grozdja:
100 % sauvignon
Vinorodni okoliš: Goriška Brda
Vinogradi: Muharjevo pod cesto
Starost vinogradov: 9 let
Lega vinogradov: JV
Nadmorska višina vinogradov: 120 m
Vzgojna oblika: enojni guyot
Sestava tal: lapor, skrilavec in peščenjak
Trgatev: ročna
Vinifikacija: maceracija 24 ur pri 8 °C v inox posodi
Zorenje:6 mesecev na kvasovkah
Stekleničenje: avgust 2016
Sladkorna stopnja:
suho (1,4 g/l)
Alkoholna stopnja:13,50 % vol Skupna kislina: 5,86 g/l
Vsebina: 0,75 l
Temperatura serviranja:
10 – 12 °C
VINAR PRIPOROČA:k lažjim sirom, frtaljam s spomladanskimi zelišči, svežim solatam, testeninam na bazi paradižnika in paprike.
Re:bullion (bela zvrst) 2014
Sorta grozdja: 50%chardonnay, 25%rebula, 25%sauvignon
Vinorodni okoliš: Goriška Brda
Vinogradi: Brdce, Muharjevo pod cesto, Pongrad
Starost vinogradov: 6-22 let
Lega vinogradov: JV
Nadmorska višina vinogradov: 120-220 m
Vzgojna oblika: enojni guyot
Sestava tal: lapor, skrilavec in peščenjak
Trgatev: ročna
Vinifikacija: maceracija 24 ur pri 8 °C v inox posodi ločeno po sortah
Zorenje: 6 mesecev na kvasovkah, bâtonnage
Stekleničenje: avgust 2015
Sladkorna stopnja:
suho (1,5 g/l)
Alkoholna stopnja: 13,0 % vol
Skupna kislina: 5,62 g/l
Vsebina: 0,75 l
Temperatura serviranja: 12 °C
VINAR PRIPOROČA: K testeninam, piščančjim jedem, rižoti z zelenjavo in ribjim jedem.
Chardonnay 2014 pozna trgatev, suho
Sorta grozdja: 100 % chardonnay
Vinorodni okoliš: Goriška Brda
Vinogradi: Pongrad
Starost vinogradov: 22 let
Lega vinogradov: JV
Nadmorska višina
vinogradov: 220 m
Vzgojna oblika: dvojni guyot
Sestava tal: lapor, skrilavec
Trgatev: ročna
Vinifikacija: maceracija 24 ur pri 8 °C v inox posodi
Zorenje: 6 mesecev na kvasovkah,bâtonnage, del vina v barriques sodih
Stekleničenje: junij 2015
Sladkorna stopnja:
suho (1,5 g/l)
Alkoholna stopnja: 13,0 % vol
Skupna kislina: 4,94 g/l
Vsebina: 0,75 l
Temperatura serviranja: 12 °C
VINAR PRIPOROČA: K testeninam krepkega okusa, telečjemu ali svinjskemu kotletu, jedem iz jagnjetine, perutnine in ocvrtemu pršutu z belo polento.
Jakot 2015 pozna trgatev, suho
Sorta grozdja: 100 % savignonasse
Vinorodni okoliš: Goriška Brda
Vinogradi: Muharjevo, Pongrad, Zagrapa
Starost vinogradov: 21 – 22 let
Lega vinogradov: JV, V
Nadmorska višina vinogradov: 150 – 220 m
Vzgojna oblika: dvojni guyot, nižji enoramni kordon
Sestava tal: lapor, skrilavec in peščenjak
Trgatev: ročna
Vinifikacija: 24 ur pri 8 °C v inox posodi
Zorenje: 6 mesecev na kvasovkah, bâtonnage
Stekleničenje: april 2016
Sladkorna stopnja:
suho (2,9 g/l)
Alkoholna stopnja: 13,50 %
Skupna kislina: 5,07 g/l
Vsebina: 0,75 l
Temperatura serviranja: 12 °C
VINAR PRIPOROČA: k briškemu pršutu, zelenjavnim rižotam in testeninam, škampom, popečeni zelenjavi.
Malvazija 2015
Sorta grozdja: 100 % malvazija
Vinorodni okoliš: Goriška Brda
Vinogradi: Poje
Starost vinogradov: 13 let
Lega vinogradov: JV
Nadmorska višina vinogradov: 120 m
Vzgojna oblika: enojni guyot
Sestava tal: lapor, skrilavec in peščenjak
Trgatev: ročna
Vinifikacija: maceracija 24 ur pri 8 °C v inox posodi
Zorenje: 6 mesecev na kvasovkah, bâtonnage
Stekleničenje: april 2016
Sladkorna stopnja:
suho (4,5 g/l)
Alkoholna stopnja: 13,00 % vol
Skupna kislina: 5,45 g/l
Vsebina: 0,75 l
Temperatura serviranja: 12 °C
VINAR PRIPOROČA: k testeninam in rižotam z lažjimi omakami, belemu mesu, zelenjavnim lazanjam