Galerija

foto1

foto1

foto1

foto1

foto1

foto1

Bela vina

Rebula 2015

Sorta grozdja: 100 % rebula
Vinorodni okoliš: Goriška Brda
Vinogradi: Pongrad
Starost vinogradov: 22 let
Lega vinogradov: JV
Nadmorska višina
vinogradov: 220 m
Vzgojna oblika: dvojni guyot
Sestava tal: lapor, skrilavec

Trgatev: ročna
Vinifikacija: maceracija 24 ur pri 8 °C v inox posodi
Zorenje: 6 mesecev na kvasovkah,bâtonnage
Stekleničenje: maj 2017

Sladkorna stopnja:
suho (1,5 g/l)
Alkoholna stopnja: 12,5 % vol
Skupna kislina: 5,91 g/l
Vsebina: 0,75 l
Temperatura serviranja: 12 °C

 


 







VINAR PRIPOROČA: kot aperitiv, k morskim sadežem, ribam, briški kulinariki, belemu mesu.

Sauvignon blanc 2015

Sorta grozdja:
100 % sauvignon
Vinorodni okoliš: Goriška Brda
Vinogradi: Muharjevo pod cesto
Starost vinogradov: 9 let
Lega vinogradov: JV
Nadmorska višina vinogradov: 120 m
Vzgojna oblika: enojni guyot
Sestava tal: lapor, skrilavec in peščenjak

Trgatev: ročna
Vinifikacija: maceracija 24 ur pri 8 °C v inox posodi
Zorenje:6 mesecev na kvasovkah
Stekleničenje: avgust 2016

Sladkorna stopnja:
suho (1,4 g/l)
Alkoholna stopnja:13,50 % vol Skupna kislina: 5,86 g/l Vsebina: 0,75 l
Temperatura serviranja:
10 – 12 °C

 


 









VINAR PRIPOROČA:k lažjim sirom, frtaljam s spomladanskimi zelišči, svežim solatam, testeninam na bazi paradižnika in paprike.


Re:bullion (bela zvrst) 2014

Sorta grozdja: 50%chardonnay, 25%rebula, 25%sauvignon
Vinorodni okoliš: Goriška Brda
Vinogradi: Brdce, Muharjevo pod cesto, Pongrad
Starost vinogradov: 6-22 let
Lega vinogradov: JV
Nadmorska višina vinogradov: 120-220 m
Vzgojna oblika: enojni guyot
Sestava tal: lapor, skrilavec in peščenjak

Trgatev: ročna
Vinifikacija: maceracija 24 ur pri 8 °C v inox posodi ločeno po sortah
Zorenje: 6 mesecev na kvasovkah, bâtonnage
Stekleničenje: avgust 2015

Sladkorna stopnja:
suho (1,5 g/l)
Alkoholna stopnja: 13,0 % vol
Skupna kislina: 5,62 g/l
Vsebina: 0,75 l
Temperatura serviranja: 12 °C

 


 










VINAR PRIPOROČA:
K testeninam, piščančjim jedem, rižoti z zelenjavo in ribjim jedem.

Chardonnay 2014 pozna trgatev, suho

Sorta grozdja: 100 % chardonnay
Vinorodni okoliš: Goriška Brda
Vinogradi: Pongrad
Starost vinogradov: 22 let
Lega vinogradov: JV
Nadmorska višina
vinogradov: 220 m
Vzgojna oblika: dvojni guyot
Sestava tal: lapor, skrilavec

Trgatev: ročna
Vinifikacija: maceracija 24 ur pri 8 °C v inox posodi
Zorenje: 6 mesecev na kvasovkah,bâtonnage, del vina v barriques sodih
Stekleničenje: junij 2015

Sladkorna stopnja:
suho (1,5 g/l)
Alkoholna stopnja: 13,0 % vol
Skupna kislina: 4,94 g/l
Vsebina: 0,75 l
Temperatura serviranja: 12 °C

 


 








VINAR PRIPOROČA: K testeninam krepkega okusa, telečjemu ali svinjskemu kotletu, jedem iz jagnjetine, perutnine in ocvrtemu pršutu z belo polento.


Jakot 2015 pozna trgatev, suho

Sorta grozdja: 100 % savignonasse
Vinorodni okoliš: Goriška Brda
Vinogradi: Muharjevo, Pongrad, Zagrapa
Starost vinogradov: 21 – 22 let
Lega vinogradov: JV, V
Nadmorska višina vinogradov: 150 – 220 m
Vzgojna oblika: dvojni guyot, nižji enoramni kordon
Sestava tal: lapor, skrilavec in peščenjak

Trgatev: ročna
Vinifikacija: 24 ur pri 8 °C v inox posodi
Zorenje: 6 mesecev na kvasovkah, bâtonnage
Stekleničenje: april 2016

Sladkorna stopnja:
suho (2,9 g/l)
Alkoholna stopnja: 13,50 %
Skupna kislina: 5,07 g/l
Vsebina: 0,75 l
Temperatura serviranja: 12 °C

 


 








 


VINAR PRIPOROČA:
k briškemu pršutu, zelenjavnim rižotam in testeninam, škampom, popečeni zelenjavi.

Malvazija 2015

Sorta grozdja: 100 % malvazija
Vinorodni okoliš: Goriška Brda
Vinogradi: Poje
Starost vinogradov: 13 let
Lega vinogradov: JV
Nadmorska višina vinogradov: 120 m
Vzgojna oblika: enojni guyot
Sestava tal: lapor, skrilavec in peščenjak

Trgatev: ročna
Vinifikacija: maceracija 24 ur pri 8 °C v inox posodi
Zorenje: 6 mesecev na kvasovkah, bâtonnage
Stekleničenje: april 2016

Sladkorna stopnja:
suho (4,5 g/l)
Alkoholna stopnja: 13,00 % vol
Skupna kislina: 5,45 g/l
Vsebina: 0,75 l
Temperatura serviranja: 12 °C

 


 








VINAR PRIPOROČA:
k testeninam in rižotam z lažjimi omakami, belemu mesu, zelenjavnim lazanjam