Galerija

foto1

Posebna vina

Čarvina 2004

Sorta grozdja: rebula, malvazija, zelenka, pikolit
Vinorodni okoliš: Goriška Brda
Vinogradi: Pongrad, Zagrapa, Vrtič, Poje
Starost vinogradov: 21 – 22 let
Lega vinogradov: JV
Nadmorska višina vinogradov: 180 – 220 m
Vzgojna oblika: enojni guyot, nižji kordon
Sestava tal: lapor, skrilavec

Trgatev: ročna, pozna trgatev – izbor grozdja, grozdje na sušenju v lesenih zabojčkih do spomladi 2005
Vinifikacija: stiskanje z ročno – klasično stiskalnico v marcu 2005, fermentacija v sodih barrique
Zorenje: 24 mesecev v barriques sodih
Stekleničenje: junij 2010

Sladkorna stopnja:
sladko (174,7 g/l)
Alkoholna stopnja: 11 % vol
Skupna kislina: 6,04 g/l
Vsebina: 0,375 l
Temperatura serviranja:
12 – 14 °C

 


 










Pikolit 2007, sladko

Sorta grozdja: pikolit
Vinorodni okoliš: Goriška Brda
Vinogradi: Pongrad
Starost vinogradov:  22 let
Lega vinogradov: JV
Nadmorska višina vinogradov:  220 m
Vzgojna oblika: enojni guyot
Sestava tal: lapor, skrilavec

Trgatev: ročna, pozna trgatev – izbor grozdja
Vinifikacija: stiskanje z ročno – klasično stiskalnico, fermentacija v sodih barrique
Zorenje: v barriques sodih
Stekleničenje: avgust 2015

Sladkorna stopnja:
sladko (79 g/l)
Alkoholna stopnja: 13,50 % vol
Skupna kislina: 6,13 g/l
Vsebina: 0,50 l
Temperatura serviranja:
12 – 14 °C

 


 






Rumeni muškat 2016, sladko

Sorta grozdja: rumeni muškat
Vinorodni okoliš: Goriška Brda
Vinogradi: Rob
Starost vinogradov: 22 let
Lega vinogradov: JV
Nadmorska višina vinogradov: 180 m
Vzgojna oblika: enojni guyot
Sestava tal: lapor, skrilavec

Trgatev: ročna
Vinifikacija: maceracija 24 ur pri 8 C v inox posodi
Zorenje: 6 mesecev na kvasovkah, batonnage
Stekleničenje: junija 2017

Sladkorna stopnja:
sladko (45,1 g/l)
Alkoholna stopnja: 12 % vol
Skupna kislina: 5,18 g/l
Vsebina: 0,75 l
Temperatura serviranja:
10 °C

 


 








VINAR PRIPOROČA: K jabolčnim zavitkom, palačinkam, gibanici, vanilijevim kremam in skutnim sladicam.