Galerija

foto1

foto1

foto1

foto1

Rdeča vina


Cabernet Sauvignon 2013

Sorta grozdja: 100 % cabernet sauvignon
Vinorodni okoliš: Goriška Brda
Vinogradi: Pongrad
Starost vinogradov: 16 let
Lega vinogradov: JV
Nadmorska višina vinogradov: 220 m
Vzgojna oblika: enojni guyot
Sestava tal: lapor, skrilavec

Trgatev: ročna, izbor grozdja
Vinifikacija: klasična, kontrolirano vrenje v stiku z jagodami 30 dni
Zorenje: 12 mesecev v sodih barriques, 12 mesecev v velikih lesenih sodih
Stekleničenje: februar 2016

Sladkorna stopnja:
suho (1,6 g/l)
Alkoholna stopnja: 13,50 % vol
Skupna kislina: 4,35 g/l
Vsebina: 0,75 l
Temperatura serviranja:
15 – 18 °C

 


 







VINAR PRIPOROČA: K vsem vrstam rdečega mesa(pečeno ali na žaru), k srednje dozorelim sirom in suhomesnatim izdelkom.


Cabernet Franc 2013

Sorta grozdja: 100 % cabernet franc
Vinorodni okoliš: Goriška Brda
Vinogradi: Pongrad, Vrtič
Starost vinogradov: 16-22 let
Lega vinogradov: JV
Nadmorska višina vinogradov: 220 m
Vzgojna oblika: enojni guyot
Sestava tal: lapor, skrilavec

Trgatev: ročna, izbor grozdja
Vinifikacija: klasična maceracija 27 dni pri 28°C
Zorenje: 12 mesecev v sodih barriques, 12 mesecev v velikih lesenih sodih
Stekleničenje: februar 2016

Sladkorna stopnja:
suho (1,2 g/l)
Alkoholna stopnja: 13 % vol
Skupna kislina: 4,76 g/l
Vsebina: 0,75 l
Temperatura serviranja: 18 °C

 


 








VINAR PRIPOROČA:
K divjačinskim jedem, suhemu mesu in rdečemu mesu v vinskih omakah.


Modri pinot 2011/SOMMELIER SELECTION 2015

Sorta grozdja: 100% modri pinot
Vinorodni okoliš: Goriška Brda
Vinogradi: Draga, Njiva
Starost vinogradov: 9-16 let
Lega vinogradov: JV, Z
Nadmorska višina vinogradov: 120m
Vzgojna oblika: enojni guyot
Sestava tal: lapor, skrilavec
in peščenjak

Trgatev: ročna
Vinifikacija: klasična, 14 dni
Zorenje: 12 mesecev v sodih barriques, 12 mesecev v velikih hrastovih sodih
Stekleničenje: februar 2016

Sladkorna stopnja:
suho (1,0 g/l)
Alkoholna stopnja: 12% vol.
Skupna kislina: 4,89 g/l
Vsebina: 0,75l
Temperatura serviranja:
15-18°C














VINAR PRIPOROČA:
k preprostim jedem iz rdečega mesa, srednje zrelim sirom, nekaterim mesenim ribam( losos, morski pes)


Ta Star 2009

Sorta grozdja: 40 % merlot,
20 % modri pinot,
40 % cabernet franc
Vinorodni okoliš: Goriška Brda
Vinogradi: Pongrad, Vrtič, Draga
Starost vinogradov: 16-22 let
Lega vinogradov: JV, Z
Nadmorska višina vinogradov: 120 – 220 m
Vzgojna oblika: enojni guyot
Sestava tal: lapor, skrilavec in peščenjak

Trgatev: ročna, izbor grozdja
Vinifikacija: klasična – ločena po sortah, maceracija 30 dni
Zorenje: 24 mesecev v sodih barriques – ločeno po sortah, 12 mesecev v cisternah, 12 mesecev v velikih hrastovih sodih
Stekleničenje: avgust 2015

Sladkorna stopnja: suho (2,2 g/l)
Alkoholna stopnja: 13,50 % vol
Skupna kislina: 4,21 g/l
Vsebina: 0,75 l
Temperatura serviranja: 18 °C

 


 










Vinovo/mlado vino

Sorta grozdja: 100 % merlot
Vinorodni okoliš: Goriška Brda
Vinogradi: Vrtič, Pri Peternelu, Vrtič
Starost vinogradov: 13 let
Lega vinogradov: JV
Nadmorska višina vinogradov: 120 – 150 m
Vzgojna oblika: enojni guyot
Sestava tal: lapor, skrilavec in peščenjak

Trgatev: ročna, izbor grozdov
Vinifikacija: Karbonska maceracija 5 dni in nato klasična maceracija za rdeča vina 5 dni
Zorenje: 1 mesec v inox posodi
Stekleničenje: konec
oktobra 2015

Sladkorna stopnja:
suho (5,3 g/l)
Alkoholna stopnja: 12 % vol
Skupna kislina: 5,34 g/l
Vsebina: 0,75 l
Temperatura serviranja:
15-18 °C